The Social Coin rep finançament europeu per a projectes innovadors

La Comissió Europea ha donat a conèixer avui les petites i mitjans empreses de la UE beneficiàries de la darrera convocatòria de la fase 2 de l’SME Instrument, l’instrument del programa Horitzó 2020 que té l’objectiu d’impulsar, assessorar i finançar els projectes més innovadors de les pimes europees.

Entre les 38 pimes seleccionades en aquesta convocatòria n’hi ha 4 de catalanes. Cada projecte podrà rebre fins a 2,5 milions d’euros (5 milions d’euros per a projectes relacionats amb la salut) per finançar el desenvolupament de projectes innovadors de diferents àmbits. Les empreses seleccionades, a més, també es beneficiaran de 12 dies de coaching.

Espanya és el segon Estat de la UE (després d’Itàlia) on més ajuts s’han atorgat a pimes en aquesta convocatòria. De les 9 empreses espanyoles seleccionades, que estan a punt de rebre un total de 13,5 milions d’euros, 4 són de Catalunya, entre elles The Social Coin.

El 17 de setembre del 2015 la Comissió havia rebut 960 sol·licituds de de projectes corresponents a la fase 2 (innovació i plans empresarials) de l’instrument d’ajuda a les pimes; de totes les propostes un 3.4 % han estat seleccionades per poder rebre un ajut. En total la Comissió destinarà 33,5 milions d’euros per a pimes en aquesta convocatòria

Des de l’1 de gener del 2014, 331 pimes europees han estat seleccionades en el marc de la Fase 2 de l’SME Instrument. Espanya és l’Estat membre que encapçala el rànquing a nivell europeu amb 52 petites i mitjanes empreses innovadores. Al seu torn, Catalunya ja suma 14 pimes en la llista de petites i mitjanes empreses seleccionades en la segona fase de l’instrument.

Rerefons

Dotat amb uns 3.000 milions d’euros del 2014 al 2020, l’SME Instrument forma part del programa de Recerca i Innovació de la Comissió Europea ,l’ Horizon2020. El seu objectiu és donar suport a aquelles pimes que vulguin créixer, desenvolupar-se i internacionalitzar-se a través d’un projecte d’innovació.

El Programa està format per: la fase 1, que contempla l’avaluació de la idea i viabilitat del projecte; la fase 2 destinada al desenvolupament, demostració i replicació en el mercat i la fase 3, centrada en la comercialització del projecte.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *